Nieuwe Markt Ede

Eind 2017 begonnen we aan een mooie opdracht in onze thuisstad Ede. We zorgden op de Nieuwe Markt voor een compleet nieuwe infrastructuur, met onder meer nieuwe ondergrondse stroomkasten. Die kasten bouwden we in bestaande putten op het marktterrein.

Deze omvangrijke klus duurde ruim een half jaar, een periode waarin de zaterdagmarkt op een parkeerterrein werd gehouden. Ook daar moest natuurlijk stroom naartoe. Maar wel uitsluitend voor de weekendmarkt; de rest van de week bleef het terrein nodig voor de oorspronkelijke bestemming, parkeren.

Aan- en afkoppelen tijdelijke stroomvoorziening

Daarom zorgden we er ieder weekend voor dat de tijdelijke stroomkasten werden aangesloten vlak voordat de marktkooplui begonnen met de opbouw van hun kramen (5.15 uur). Na afloop van de zaterdagmarkt koppelden we vervolgens de stroomvoorziening weer af en maakten het terrein geschikt als parkeerplaats.

Nieuwe inrichting marktterrein

Intussen werkten we hard aan de bekabeling op de Nieuwe Markt. In overleg met verschillende partijen – de gemeente, bijvoorbeeld, en natuurlijk de marktkoopmensen – richtten we de ondergrondse kasten opnieuw in. Ook legden we de voeding voor de fontein op het terrein aan.

Veel ervaring op de Edese markt

We werken al ruim dertig jaar op de Markt in Ede, een belangrijke markt voor de regio. Ook de vorige verandering van stroomvoorziening deed ons bedrijf. We kennen de situatie, weten van de gevraagde specificaties van de marktwagens en de andere wensen. Voor de marktkooplui is stroomvoorziening van essentieel belang: geen spanning betekent geen verkoop. We zorgen dan ook voor een noodvoorziening en daarnaast hebben we een contract dat we binnen een bepaalde tijd eventuele storingen moeten oplossen.