Beheer & Onderhoud

Inspectie, beheer & onderhoud van installaties

Stilstand, defecten, storingen: of het nu gaat om een alarmsysteem in huis of in uw bedrijfspand, een elektrische installatie in uw fabriek of de verwarming op kantoor, u gaat ervan uit dat uw apparatuur blijft draaien. Als multidisciplinaire installateur verzorgen we vanzelfsprekend de installatie van ontwerp tot het daadwerkelijk plaatsen.

Maar we doen meer. We zorgen er ook voor dat die installatie blijft werken zoals u mag verwachten. U kunt 24/7 een beroep doen op onze storingsdienst. We vertellen u graag alles over inspectie, beheer en onderhoud van installaties. Wilt u ons inschakelen voor die noodzakelijke werkzaamheden?
Neem contact met ons op, dan bespreken we de mogelijkheden graag met u!

Voorkomen is beter dan genezen. Het klinkt misschien als een cliché, toch bewijzen ons inspectiewerk nog altijd dat lang niet in iedere situatie goed nagedacht is over een installatie. Dat levert slecht functionerende installaties op, die bijvoorbeeld de continuïteit van bedrijven in gevaar brengt. Er kunnen zelfs gevaarlijke situaties ontstaan, ook voor mensen. Kortsluiting, brand, andere onveilige situaties of onaangepaste arbeidsomstandigheden, om maar wat voorbeelden te noemen.

Door bestaande installaties tussentijds en meermalen te testen, keuren en inspecteren garanderen we veiligheid, comfort en duurzaamheid.

Gekwalificeerde inspecteurs
Onze inspecteurs beschikken uiteraard over de juiste kwalificaties en we voeren de inspectie van uw installatie onafhankelijk uit. We controleren netwerken, installaties en componenten, van laagspanning tot noodstroombedrijf en tot het laatste kabeltje, relais of schroefje aan toe.

Uw elektrotechnische installaties lichten we ook door voor bijvoorbeeld de arbo- en/of brandverzekering en desgewenst koppelen we de inspecties meteen aan een preventief onderhoudsprogramma. U kunt ons eveneens inschakelen voor onderhoud en inspectie van uw brandmeld- en ontruimingsinstallaties, waarbij we ook vervuiling in de gaten houden. Die kan immers leiden tot problemen met aangesloten apparatuur.

Thermografie
Thermografie staat voor het visualiseren van de temperatuur en met name de temperatuurverschillen in componenten. Deze manier van werken is een uitstekend hulpmiddel om problemen in installaties te lokaliseren en om statuscontroles uit te voeren.

Veel potentiële problemen in de installatietechniek zorgen namelijk voor temperatuurveranderingen. Denk daarbij aan veelvoorkomende probleemgevallen aan systemen als koudebruggen, slijtage door wrijving, overbelasting of meer specifiek overgangsweerstanden in vloerverwarming. Regelmatig uitgevoerde thermografische inspecties van elektrotechnische installaties dragen in belangrijke mate bij aan de (brand)veiligheid en bedrijfszekerheid ervan. Elektrische stroom creëert namelijk warmte door weerstand in geleiders, schakelmateriaal, verbruikers en verbindingen. Een inspectie op basis van thermografie werkt dan ook duidelijk preventief. Veel schadeverzekeraars verlangen zo’n inspectie dan ook.

Service is bij ons ook echt service. We staan 24/7 voor u klaar, om te zorgen dat uw installatie voldoet aan de gestelde eisen en normen. Onze servicemedewerkers kennen uw bedrijf. Uw wensen, behoeften en manier van werken. En uw installatie. We hebben niet voor niets een naam hoog te houden als het gaat om allround vakmanschap en improvisatievermogen. Eigenschappen die onmisbaar zijn bij inspecties, service- en onderhoudswerk.

Met de meeste opdrachtgevers sluiten we 24-uurs servicecontracten af. Zo beperken we samen productiestilstand tot een minimum.

Of het nu gaat om elektrische of werktuigbouwkundige installatie bij u thuis, op kantoor, op school of in een overheidsgebouw: goed onderhoud is altijd belangrijk. Een installatie die niet goed wordt onderhouden, leidt vroeg of laat tot problemen, die zelfs gevaarlijk kunnen zijn. Om storingen te voorkomen, is preventief onderhoud een must.

Laat uw installaties dan ook regelmatig controleren en onderhouden door onze vakkundige monteurs.

Noodverlichting
Heeft u in uw bedrijf of organisatie noodverlichting aangelegd? Dan ligt de verplichting ook bij u om dit goed te onderhouden. Niet alleen voor uw eigen gemoedsrust, maar vaak verplichten officiële instanties u er ook toe. Dit onderhoud houdt veel meer in dan alleen periodiek checken of een lamp het ook doet.

Noodverlichting – zeker daar waar het verplicht is – moet het namelijk altijd doen. Het is immers nodig in noodsituaties, om vluchtwegen aan te geven en te verlichten.

Er bestaan verschillende normen en richtlijnen voor goede noodverlichting, ook voor het onderhoud ervan. Wanneer u dat onderhoud aan ons uitbesteedt, kunt u ervan op aan dat we ervoor zorgen dat de verlichting adequaat functioneert op het moment dat u het onverhoopt nodig heeft.

Uiteraard leggen we alles keurig vast in een logboek.