Gymzaal Nnijmegen – Van den Berg Installateurs
Gymzaal Nijmegen – Van den Berg Installateurs
Gymzaal Nnijmegen – Van den Berg Installateurs
Gymzaal Nijmegen – Van den Berg Installateurs

Nieuwe verlichting gymzaal Pro Persona Nijmegen

Voor Pro Persona – een organisatie gespecialiseerd in geestelijke gezondheidszorg in Gelderland – mogen we regelmatig aan de slag. Deze keer ging het om een gymzaal in Nijmegen, die de organisatie gebruikt. We hebben daar de bestaande tl-armaturen vervangen door led-verlichting.

Belangrijk bij deze opdracht was natuurlijk dat we rekening hielden met allerlei soorten sporten die in de hal plaatsvinden. De armaturen moeten dus, zoals dat heet, balvast zijn. Daarnaast moeten ze zorgen voor zo weinig mogelijk verblinding (voor mensen die omhoog kijken, zoals bijvoorbeeld badmintonners of volleyballers), maar er moet wel voldoende licht zijn op de vloer.

Strakke planning

Hier speelde ook de planning mee, omdat de opdrachtgever en de andere gebruikers de zaal zo kort mogelijk buiten gebruik wilden hebben. Doordat we een goede planning hadden voorbereid, konden we de klus binnen een dag klaren.

‘Balvast’ heb je in verschillende klasses: ICA1 tot en met ICA10. Bij de laatste kun je de armatuur bij wijze van spreken nog niet met een hamer kapotslaan. In deze hal in Nijmegen hangt verlichting met ICA klasse 8.

In opdracht van Pro Persona