Renovatie Burgerzaken gemeentehuis Ede

Bij deze opdracht voor de gemeente Ede was vooral een strakke – en snelle – planning erg belangrijk. Dit natuurlijk omdat de afdeling Burgerzaken het meest wordt gebruikt door mensen van buiten de ambtelijke organisatie. Hen wil je zo weinig mogelijk belasten met (ver)bouwwerkzaamheden.

We mochten van de gemeente verschillende installaties aanleggen en vernieuwen. De elektra, de brandmeld- en alarminstallaties, de toegangscontrole en ook het sanitair, de verwarming en de luchtbehandelingsinstallatie kregen een flinke update. We sloten onder meer led-verlichting, designverlichting en datasystemen aan.

Bekend in gemeentehuis

Omdat we de organisatie binnen het gemeentehuis van Ede door de jaren heen goed leerden kennen, konden we voortvarend te werk gaan. We hebben al veel renovatie- en bouwwerkzaamheden voor de gemeente mogen uitvoeren. Deze keer ging het dus om de balie waar burgers onder meer hun paspoorten ophalen en vergunningen kunnen regelen. We werkten hier samen met de interieurbouwer.

Modern en overzichtelijk

Het gemeentehuis van Ede is een gebouw met aan de buitenkant de uitstraling van de jaren ’70. Binnen is het juist een heel modern gebouw, overzichtelijk opgebouwd met vleugels, die deels tegen een heuvel op zijn gebouwd. Iedere vleugel is een afdeling, waarvan we in de loop der jaren al verschillende van hebben ingericht, onder meer met flexplekken.

De renovatie van Burgerzaken vond eind 2017 plaats.