Van den Berg Installateurs
Van den Berg Installateurs
Van den Berg Installateurs
Van den Berg Installateurs
Van den Berg Installateurs
Van den Berg Installateurs

Uitbreiding Nationaal Kamp Amersfoort

Een heel indrukwekkende en bijzondere opdracht, waar we aan hebben gewerkt. Hier hebben we de gehele E- en W-installaties gedaan, net als de complete beveiliging.

De omgeving van Kamp Amersfoort is natuurlijk al bijzonder genoeg vanwege de aangrijpende geschiedenis. Maar samen met bouwbedrijf Salverda hebben we er ook echt een bijzonder museum van gemaakt. Opmerkelijk is bijvoorbeeld dat de verschillende installaties grotendeels zijn weggewerkt in een ondergrondse kelderbak.

Imponerend

En er zitten nogal wat installaties in het museumgebouw. Van vloerverwarming tot luchtbehandeling en van verlichting en data tot alle aansluitingen voor de sanitaire voorzieningen. In het museumgedeelte hebben we lichtlijnen aangebracht voor de schoonmaak en we bereidden de basisvoorzieningen voor de permanente tentoonstelling voor. Daar zitten hele mooie en om meerdere redenen imponerende features in, zoals portretten die de bezoekers toespreken.

De bedoeling was aanvankelijk om in 2020 open te gaan, 75 jaar na de bevrijding van het kamp. Maar vanwege corona is de opening van het vernieuwde museum Nationaal Kamp Amersfoort is uitgesteld tot later in 2021 of begin 2022.