Verbouw IBIS Styles Centraal Station Amsterdam

Begin 2019 mochten we samen met SKN Bouw uit Zoetermeer de grootscheepse verbouw van het hotel IBIS Styles Centraal Station in Amsterdam uitvoeren. Zowel het restaurant als de receptie, de toiletgroepen en de kantoren kregen een grondige opknapbeurt.

Om ruimte te creëren voor de keuken en het restaurant van het hotel, is er een extra tussenverdieping gemaakt voor kantoren. Zo kon ook het ontbijtgedeelte van het restaurant – dat aanvankelijk op de eerste verdieping zat – naar beneden. De ruimte die zodoende weer op de eerste verdieping vrijkwam konden we mooi gebruiken om tien extra hotelkamers te maken.

E- & W-installatie

Wij verzorgden bij deze grote verbouwing en herinrichting van het hotel de installatie van zowel de elektriciteit als de werktuigbouwkundige onderdelen. Ook pasten we de brandmeldinstallatie aan aan de nieuwe situatie.

Bij de bar en de receptie installeerden we de nodige nieuwe toepassingen en we voerden verschillende verbeteringen door. Zo pasten we de luchtbehandeling van het pand aan.

AV + data/h2>
Ook kregen we de opdracht om te zorgen voor een multimediasysteem, met Sonos-speakers en tv-systemen, zodat klanten bijvoorbeeld hun Spotify-lijst en Netflix-films in hun hotelkamer kunnen streamen.

We installeerden een KNX-domoticasysteem voor de verlichting. Daarmee kunnen gasten of het personeel bepaalde instellingen voor de verlichting standaard op afstand regelen.

Samenwerking met: SKN Bouw